Om mig

ANNIKA UNDEBORN

Annika Undeborn certifierad kroppsterapeut

Mitt namn är Annika Undeborn, bor i Stockholm och Palma, och har verkat inom detta område som hemsidan täcker, sedan 1986 då jag fick mitt diplom som zonterapeut. Tidigare arbetade jag som fritidspedagog, föreståndare på ett fritidshem.

När man börjar nosa på området friskvård, kropp och själ, vill man bara lära sig mer och mer. Jag utbildade mig i rask takt till bindvävsmassör, klassisk massör, fortsatte med den ca fem år långa utbildningen till rosenterapeut. På rosenutbildningen fick jag träna mycket på att verkligen känna och lyssna till klientens kropp. Dessa utbildningar skedde på Axelsons gymnastiska institut.

Sedan dess har jag gått kortare kurser då och då, och runt 1994 lockade en kompis iväg mig till Hawaii, och hon gav mig också en första inblick i den Hawaiianska massagen lomilomi, och hela filosofin som ligger bakom. Då klickade det till!!

Genom denna filosofi fick jag en gemensam plattform till allt mitt arbete, och mitt hjärta sjöng. Med den mjuka men stadiga approachen i massagen och med att ännu mer än tidigare förstå att en behandling inte "bara" är rent praktiskt mina händer mot en annan kropp, utan att också min fokusering, mina tankar har en stor betydelse, blev mitt arbete så ännu mycket roligare, och resultaten blir så mycket bättre, så länge klienten är "med på tåget".

Annika Undeborn Hawaii massage LomiLomi
Annika Undeborn MediYoga Medicinsk Yoga

Sommaren 2011 blev jag även färdig lärare och terapeut i Medicinsk Yoga på IMY. I MediYoga-pass tränar deltagarna själva på att fokusera på hur det känns inuti, att lyssna. Under tiden har jag även haft kurser inom dessa områden jag älskar så mycket, och kombinerar även mina intressen och kunskaper med resor.

Det är en nåd att få arbeta med alla dessa saker jag brinner så för. Nu hoppas jag att något av det som finns här på hemsidan kan få dig att känna, att JA, det vill jag prova!

Välkommen att utforska!