Vi sitter i varsin skön hopfällbar solstol på den magiska Keawakapu Beach.

Blickar drömmande ut på havet.

Och där, igen, ett sprut av en knölval!

Vi har sett detta varje dag, men denna valmamma rör sig ganska nära utmed stranden, och under en halvtimme ser vi henne träna rull och dyk med sitt eller sina barn. Mamma visar majestätiskt ett perfekt dyk med stjärten högt uppe i luften, vi hör tydligt plasket, kalvarna plumsar och plaskar efter så gott de kan.

Dagen innan träffade vi sköldpaddor alldeles vid strandkanten utanför vår lägenhet, de sträckte nyfiket upp huvudena ur vattnet och kollade in vad vi var för konstiga varelser. "Que?"

Här symboliserar sköldpaddan Beskydd, speciellt av barn.

Jag är tillbaka på underbara Mother Maui, där jag känner mig som hemma. Jag har sett många vackra platser på dessa magiska öar, men här i Kihei andas jag ut, axlarna åker ner, som när man låser upp dörren hemma och går in, tar av sig skorna och byter till myskläder. Kanske slänger sig i soffan.

Jag behöver inte göra så mycket. Titta ut på havet, gå längs med stranden.

Har du en liknande plats? Nära där du bor, eller långt bort?

Resan till Hawaii

Vårt första uppehåll på resan var Los Angeles. Vi sov där två nätter för att komma ikapp lite med tidsomställningen, och för att röra på kroppen lite. Vi tog en stadsrundtur med minibuss, och chauffören berättade många intressanta saker om stan. Han var uppväxt i Venice, de åkte rullskridskor tills de slet ut skorna, och monterade sedan hjulen på en bräda = skateboarden var född.

Så ett sex timmars skutt över till Oahu, där Honolulu ligger. Nu låg vi elva timmar efter svensk tid. Vi bodde vid Waikiki Beach och kunde börja skala av oss vinterkläderna.

Och så var det dags för ännu ett litet skutt med flyg. På flygen mellan öarna hinner man precis dricka upp Guavajuicen flygvärdinnan bjuder på, innan det är dags att landa.

Kauai är en av de grönaste öarna. Vi hyr bil och åker en bit medsols ena dagen, och motsols nästa dag. Den gamla vulkankratern ser ut som ett litet Grand Canyon, i norr är det härliga vågor längs med den vackra kusten runt Hanalei Bay.

Och så till slut, älskade Maui.

Nu har jag varit på dessa öar många gånger, och alla som reser hit har nog en favoritö. Jag trodde, att detta kanske var min sista resa till dessa öar, det är ju ändå en lång och kostsam tripp.

Men Maui har jag inte fått nog av ännu.

Jag kommer nog inte att som tidigare anordna resor dit, men säkert bokar jag fler resor till Maui t/r åt mig själv, och vill du följa med kan jag absolut bistå med bokningar och mina kunskaper, för en slant.

Tillbaka på Mallorca

Har njutit av en vacker ljummen vintermånad nu. Våren är på väg, ögonen börjar klia.

Spånar på att erbjuda en Hawaiiansk afton, där jag berättar lite om Hawaii och Hawaiiansk livsfilosofi, vi tar några mycket enkla hulasteg, sjunger en chant, och äter lite mat med Hawaiitouch.

Låter det bra? Eventuellt både i Palma och Stockholm.

Hör gärna av dig på info@annikaundeborn.se, eller på messenger touchofaloha, så ser jag hur stort intresset är.

Jag önskar er en senvinter full av ljus och aloha!

Mahalo
Annika