Om du läst mina tidigare bloggar ser du att denna är en fortsättning av de sju principerna i den Hawaiianska filosofin Huna.
Alla sju principerna flyter i varandra, precis som verkligheten gör.

Kraften finns just nu.

Det är bara nu, just nu, du har kraften. Att agera, att förändra, att älska, att förundras, att ta ett beslut. Inte igår, det är redan passerat och glömt. Inte imorgon, den dagen är inte här än, världen ser inte likadan ut då, men NU!
Och när vi t.ex tar ett beslut just nu, får vi lov att aktualisera beslutet i nästa nu, nästnästa nu osv.

Vad vill du göra med din kraft just nu?

Själv använder jag den just nu till att uppskatta och tacka. Jag sitter på min balkong i Palma och skriver. Solen sken tidigare idag, det var 29 grader varmt. Så kom molnen, och nu kom ett mjukt regn. Jag ser flygplanen gå ner för landning med några minuters mellanrum, jag ser några kryssningsfartyg vänta in sina passagerare. Det är ganska tyst ute, fåglarna hörs bra.
Jag har rent vatten att dricka, mina rosor kommer med nya knoppar. Nytvättade kläder hänger på tork. God mat väntar i köket på att ätas om en stund. Duschade o tvättade håret för en stund sedan. All is good.
Detta nu, detta ögonblick, använder jag kraften till att tacka och uppskatta. Jag behöver inte alltid tänka och besluta och agera. Just nu känner jag bara glädje, förnöjsamhet, tacksamhet. Hjärtat är varmt.

Tack