Hej på er alla i vårgrönskan!

Allra först vill jag försäkra er om att jag enbart använder er sparade mailadress till dessa utskick, och de fem meditationerna ni fick i början.

I denna vackra tid när naturen ger oss allt detta fantastiska bevis på att det finns ett liv efter vinterns grå och bruna färgskala, tänker jag på den Hawaiianska filosofins tredje livsprincip:

Energin flödar dit uppmärksamheten går.

Vad fokuserar du din uppmärksamhet på?

Lyssnar du på nyheterna och får ont i magen av allt hemskt som händer, som du inte kan göra något åt? Grubblar du mycket på problem? Tittar du ner i marken eller i mobilen när du är utomhus? Och tänker på vad du ska göra sen?

Eller tar du nu in ordentligt knopparna som slår ut, dofterna som slår emot dig, dagarna som blir längre, bytet till tunnare kläder och skor? Tar du in det positiva som händer runt omkring i världen nu? Uppmärksammar du när någon låter dig gå före i trängseln? När någon ler mot dig? Känner du smaken när du äter något gott? Andas långa djupa andetag?

Uppmärksamma gärna, och fundera på vad du fokuserar din uppmärksamhet på. Ändra på det, om du inte vill att det ska förstoras och förmeras. Vad gör dig glad att tänka på?

Själv tänker jag gärna på familj och vänner, på att jag själv kan förändra/justera mitt liv i den riktning jag vill, på att sjunga i min härliga kör, på det underbara Blåregnet-Wisterian utanför min balkong som är på gång att blomma.

Jag tänker på att jag har nära till ett turkos Medelhav och mjuk sand, på saftiga apelsiner, chokladcroissants, cava. Jag tänker vilken glädje jag har av Internet på många sätt, både i arbetet och privat. På fina möten, in real life och genom skype, messenger, whatsapp, snapchat... och mycket mer.

Lycka till med ditt fokus!

Jag önskar dig en smakrik, doftrik, vår, med en varm känsla inombords.

Aloha
Annika

Och vill du ha hjälp med att fokusera, kan du ju förstås använda dig av något av mina e-program, t.ex Att landa i nya vanor av lugn och kraft, klicka här...