- Välsigna Nuet
- Ha Tillit Till Dig Själv
- Förvänta Dig Det Bästa

Detta är en sammanfattning av Huna, den Hawaiianska filosofin. Den mest koncentrerade versionen. Men den säger mycket, eller hur?
Tre bra meningar att starta dagen med. Allt är väl. Jag klarar allt. Allt som sker är till mitt högsta bästa. Säg det tyst eller högt till dig själv några gånger. Eller många gånger.

När jag först kom i kontakt med Huna på Hawaii slogs jag av hur självklar den filosofin var. Och att Hawaiianerna kommit fram till samma slutsatser som indianerna, som indierna, kineserna och många andra folk gjort på många olika platser på jorden.
Så det ligger kanske något i det?
Varför oroa sig när allt i grunden är väl?

Jag kommer att dela med mig av lite Hawaii-tänk framöver.
1994 tror jag det var, en kompis tyckte jag skulle följa med på hennes gruppresa till Hawaii. Jag hade aldrig varit direkt intresserad av de öarna tidigare, aldrig drömt om hula och kokosnötter direkt, men visst, att resa tyckte jag om, värme och hav gillade jag.
Och sen kunde jag inte sluta att återvända. Bara en gång till, har jag tänkt, nej nu får det räcka, Ett helt dygns resa igen, neeej.
Men så är jag där och tittar på flygsajterna, kollar boende, och rätt som det är så är jag iväg igen. För känslan när planet landat på Honolulu Airport och jag vandrar genom terminalen som är öppen ut mot natten, den ljumma luften, doften av frangipani och gardenia, mjuk Hawaiimusik. För att vakna tidigt på morgonen, göra yoga på stranden på väg till en frukost med strawberry-papaya, ananas, de goda bananerna, lite pressad lime. Eller pancakes med macadamianötter och kokossirap och Kona Coffee. För att vandra längs det mjuka vattnet i havet, vackert turkosgrönt mot den vita stranden. För att mötas avThe Aloha Spirit av människor jag möter. För att andas, lite komma hem, fast på andra sidan jorden.

Ojojoj, bäst att sluta innan jag bokar något igen. Men jag reseleder också små grupper till dessa vackra öar. När ska vi resa nästa gång?

Tack för att du har läst ända hit. Vi kanske hörs igen?

Aloha!