Och först lite vad som är på G i företaget.

Efter nyår bär det av till Hawaii.
Om du vill hänga på, hör av dig!
Läs mer...

I början av maj har du chans att åka till Palma på en avstressande resa med mig och min kollega Ingela.
Mer info kommer snart.
www.halsocenterib.se.

Och så startar jag utbildning i Hawaiiansk massage i Palma vid minst två deltagare.
Läs mer...

Ett fantastiskt vackert åskväder rörde sig över Mallorca igår kväll och natt, alldeles efter fullmånen.

Vilka energier som rör sig just nu!

Jag satt ute på balkongen i flera timmar i 25 graders värme, och bara njöt av skådespelet. Ofta såg man verkligen blixtarna sträcka sig över hela kvällshimlen, ibland exploderade de bakom ett stort moln, så att molnets konturer lyste upp vackert i guld och silver.

Idag på morgonen känns det friskt och svalare. 20 grader än så länge, men blå himmel, och naturen uppför sig som om natten aldrig hände.

Efter morgonrutinen med rörelser, meditation, och en stunds upplyftande läsning, smuttar jag på myntathé och ser vardagen komma igång. Magen ropar snart på frukost: Getyoghurt, en tärnad stor apelsin, rostade mandlar, nyponpulver, och lite till.

Jag tänker lite på vad jag nyss läste, i "Tillitens väg", av Sofia Sivertsdotter. En riktig klok-bok. Hon citerar bl.a. Martin Luther King, han beskriver tre riktningar en människa behöver för att leva ett fullgott liv.

Bredd, längd, och höjd.

Bredden handlar om vår omtanke om andra. Barmhärtighet, innerlighet, tillit. medmänsklighet. Modet att släppa taget om alla förutfattade meningar och fördomar gentemot tjock eller smal, jude eller muslim, nykterist eller alkoholist.

Längden handlar om hur långt vi tar oss på vår individuella väg, hur väl vi tar hand om oss och vår inneboende kapacitet. Att lita på vår livsuppgift, det spelar ingen roll var vi är och vad vi gör, det viktiga är varför vi gör det. Och förlita oss på att vi kommer att kunna handskas med det som dyker upp längs vår livsväg. "Om du inte kan vara en motorväg, var en stig. Om du inte kan vara en sol, var en stjärna".

Höjden handlar om vår kontakt uppåt, eller inåt, med något större än oss själva. Vad vi än väljer att kalla det. En tro på Buddha, vetenskapen, naturen, framtiden...

Och som de gamla Hawaiianerna sa:

VÄLSIGNA NUET

HA TILLIT TILL DIG SJÄLV

FÖRVÄNTA DIG DET BÄSTA