Resa till Hawaii

Resa till HawaiiIn the making...
2 januari 2020 planerar jag att flyga till Hawaii, med två nätters stop i Los Angeles på vägen dit.

Jag har tidigare varit reseledare för små grupper till dessa vackra öar i Söderhavet, och längtar efter Hawaiifeeling igen.

Så jag tänkte... om jag organiserar och fixar boende, hyrbil och lite upplevelser, kanske fler vill hänga på?
Vi bokar våra flyg själva, så antingen bokar du så att vi möts på Arlanda, eller så ses vi på vägen, eller 4 januari i Honolulu.

Fyra dagar på Oahu (där Honolulu ligger), tre dagar på Kauai, och så en vecka på Maui.

Två veckor tänker jag är lagom för många, vi andra kan ju stanna längre och chilla.

I resans pris ingår:
Hawaii resa Annika Undeborn

  • Boende i dubbelrum
  • Enkel morgonyoga
  • Hyrbil och bensin på Kauai och Maui
  • En middag och en utflykt på varje ö
  • Första frukosten i Honolulu
  • Mitt reseledarskap
I resans pris ingår INTE:
Hawaii resa

  • Långflyget till och från Hawaii
  • Inte heller de två fyrtiominutersflygen mellan öarna (18/3 är priset 1000 + 670 SEK)
  • Försäkring
  • Mat med undantag av det jag skrivit ovan

Fakta

Jag har suttit vid min dator och letat prisvärda boenden och bilar, det är lite skillnad mot när vi kunde köpa en dollar för sex svenska kronor. Men nu när svenska kronan är svag och vi ändå längtar efter Hawaii, den mjuka luften, doften av Plumeria och Gardenia, ukulelemusiken, det turkosblå havet, knölvalarna, jag kan fortsätta hur länge som helst, får vi gilla läget.

Pris: 19 900:-
Jag behöver hälften senast 1 juli för att jag ska kunna boka de bästa boendena för oss. Resten några månader innan, jag vet mer när jag hör vad hyresvärdarna har för villkor.

Om inget oförutsett inträffar åker åtminstone jag själv på denna fantastiska resa. Och det vore roligt om Du också vill följa med. Vi kanske blir två, vi kanske blir femton, vad det än blir, blir det BRA!

Som våra vänner på Hawaii säger: KALA = Det finns inga gränser. Allt är möjligt.

Välkommen med dina frågor eller anmälan till info@annikaundeborn.se

Öar vi besöker

Oahu (med Honolulu)

Hawaii Waikiki BeachHalschakrats ö. Oahu betyder samlingsplats. Tidigare mötesplats för ögruppens konungar. Nu är Honolulu en storstad med många skyskrapor.
Vi bor några kvarter från den kända Waikiki Beach och har tre hela dagar att acklimatisera oss på och göra utflykter efter eget val. Förslag på utflykter är tex Pearl Harbour, ö-rundtur, Polynesian Cultural Center, delfinparken och kanske en drink på det legendariska The Royal Hawaiian - ett rosa hotell från 1927.

Kauai

Kauai-Waterfalls-kauai-the-garden-islandEnligt vissa är Kauai Pannachakrats ö. The Garden Isle (=trädgårdsön). Tropisk växtlighet med stora ananas- och sockerrörsodlingar. Det regnar mer här, men det varierar starkt mellan olika platser.
På denna ö har många filmer spelats in - South Pacific, Jurassic Park, King Kong, Elvis m.fl.

Vi beskådar Hawaiis Grand Canyon och njuter av den fantastiskt vackra naturen på denna lugna ö, kanske vandrar vi eller hyr en kajak.

Maui

Maui molokini crater maui hawaiian islandsHjärt- eller navelchakrats ö (olika uppgifter). Mother Maui, The Valley Island. Den ö som jag mest varit på.
Här har vi störst chans att beundra knölvalarna. Känd windsurfingstrand, vackra vulkantoppar att se solen gå upp eller ner vid, stränder att vandra utmed, den mysiga f.d. valfångarstaden Lahaina, fler intressanta terapeuter osv.